miercuri, 23 decembrie 2009

Taverneria La Gigi

Cel mai bun restaurant din Bucuresti la raportul calitate/pret, restaurant cu specific italian, printre cele mai bune restaurante romanesti, un loc romantic, ideal pentru


aniversari
zile onomastice sau zile de nastere
petreceri private, petreceri de firma sau petreceri corporate
mese de afaceri

Restaurant Teverneria La Gigi este restaurantul perfect pentru
organizari botezuri
organizari cununii
nunti, cu meniu variat romanesc, italienesc sau taverneria, adica o combinatie rafinata de taverna si trattoria.




NUMAI LA TAVERNERIA "La Gigi"
ZILNIC
30% DISCOUNT DE PRANZ 12.00-16.00


Tavernerie? Taverna sau... trattoria? Aceasta este prima intre­bare care iti vine in minte atunci cind auzi de Taverneria La Gigi. Si daca te astepti sa gasesti o taverna cu meniu traditional si decor rustic… vei avea parte de o mare surpriza.

Vei gasi, in schimb, un restaurant elegant, ce imbina taverna, cel mai vechi concept de restaurant, si trattoria, varianta italiana. Intalnirea dintre cele doua bucatarii este una extrem de reusita, taverneria fiind un concept nemaiintalnit pana acum.

De altfel, totul are la baza dualitatea care se regaseste in meniu, nume, sigla, dar si in arhitectura casei. Situata pe strada Uruguay, la nr. 11, casa are o istorie interesanta, fiind construita la ordinul ministrului inzestrarii armatei din Guvernul Antonescu, in aceeasi perioada cu Arcul de Triumf si Manastirea Casin. In 1945 a fost nationalizata, iar mai apoi a gazduit pe rand Ambasada Ungariei, a Pakistanului si, pana in 2006, a Indiei.

Acest lucru era de asteptat avand in vedere ca Taverneria La Gigi se afla intr-un cartier de ambasade. Locatia Taverneria La Gigi este una de top, smart casual, cu o clientela educata, cu un venit mediu pana la zona premium. In ciuda acestui fapt, localul se vrea a fi unul fara fite, in care toata lumea se poate comporta normal.

Conceptual este unul elitist, romanesc modern, ce promoveaza preparate de succes, sub preturile celorlalte restaurante pe acelasi target. In alcatuirea meniului au fost selectate cele mai vandute si mai apreciate preparate romanesti si italienesti din cele mai populare locatii din Bucuresti si din fosta locatie Taverna La Gigi, iar ca nota personala, au fost adaugate combinatiile romano-italienesti, cum ar fi meniul propriu Taverneria, care aduce, pe acelasi platou, preparate specifice celor doua bucatarii.

Dintre specialitatile casei poate fi mentionat platoul combinat alcatuit din piept de curcan, muschi de vita, carnaciori de Plescoi cu mix de salate, calamari, creveti si caracatita.

Alte exemple sunt bruschetele cu zacusca sau mamaliga amestecata cu patru sortimente de branza: telemea, mozzarella, smantana si gorgonzola.
Pe langa combinatiile culinare de tipul celor amintite mai sus, clientii pot comanda mancaruri traditionale romanesti, precum carnaciorii de Plescoi, bulzul, tigaia picanta, ciorba de burta etc., dar si preparate specific italienesti - spaghete, bruschete, fructe de mare, salate, carpaccio etc.

O alta inovatie este introducerea semintelor in diverse preparate. Astfel, atat in salatele speciale, cat si in cele combinate s-au adaugat seminte de floarea-soarelui, susan, caju sau migdale. Bineinteles, din meniu nu lipsesc deserturile, evident, si ele culese din cele doua bucatarii: tiramisu si papanasii, dar si retete proprii, precum fondantul de ciocolata ori tortul de vanilie.

In ceea ce priveste bauturile, Taverneria La Gigi mizeaza pe o lista de vinuri care, in momentul de fata, cuprinde 70 de sortimente, urmand sa fie extinsa la 100, pentru a raspunde cat mai multor gusturi.
Pe langa vinurile romanesti, se pot regasi si vinuri din Italia, Chile sau Spania. In plus, in curand, clientii vor putea opta si pentru vinul la pahar, pe sistemul "wine bar".

Localul este ideal pentru evenimente sau iesiri cu prietenii, pentru ca imbina gusturi si alegeri diferite. Acesta si preturile decente intr-o locatie de lux sint atuurile restaurantului Taverneria La Gigi in fata concurentei.

Daniel Buzdugan - realizator radio-tv
Taverneria ma duce cu gandul la next level-ul tavernei. Localul este situat langa sediul Radio ZU si obisnuiesc sa mananc acolo zilnic cu Mihai. Este un loc unde vine lume buna. Chiar ma gandeam, inainte sa aflu cine este patronul localului, ca-i apartine lui Gigi Becali. Ii spuneam lui Mihai ca ar fi culmea sa-l avem vecin. Daca spunem o poanta, intra peste noi in emisie. Punctele forte sunt bucataria si locatia. Iarna, cand ninge si privesc pe geam, zapada si brazii imi dau senzatia ca sunt la cabana.

Dumi Economu - General Manager Horeca Expert
La inceput, taverneria m-a dus cu gandul la o taverna romaneasca traditionala. Imaginea era a unui loc simplu, genul de local care nu s-ar fi potrivit cu strada Uruguay. Este, intr-adevar, un local fara fite, unde te simti bine, relaxat, fara chelneri cu papion si servire rigida, insa locatia este totusi una selecta. Cel mai mult m-au incintat calitatea serviciilor si atmosfera relaxata.

Ionut Preda - Publisher HRB expert
Numele de tavernerie spune totul. Mi se pare foarte sugestiv pentru un local ce combina specialitatile romanesti cu cele italienesti, o combinatie intre taverna si trattorie. Mancarea este foarte buna, bautura excelenta si atmosfera relaxata. Ceea ce ma incinta cel mai mult la acest local este, in mod cert, mancarea.

Ionut Stoica - ASM Julius Meinl
Taverneria este, in mod cert, un concept nou. Cel putin pentru mine. Sincer, ma asteptam sa gasesc ceva intre taverna si cafenea, un restaurant si foarte multa cafea si prajituri. Ceea ce am gasit insa mi-a depasit asteptarile. Calitatea serviciilor este atuul acestui local in fata concurentei.

Bogdan Stanciu - director Bit Soft
Atunci cind am vazut cladirea, m-am asteptat la un local scump cu meniu de fite. In schimb, am descoperit un local placut, cu o combinatie de meniu interesanta (atat produse din bucataria italiana, cit si produse tipice bucatariei romanesti) si la un pret absolut decent. Combinatia ambient, meniu, pret este elementul definitoriu al acestui local.

George Prelea - Chairman, South Pacific
Sa fiu sincer, prima data cand am auzit numele localului, Taverneria La Gigi, m-am gindit la mititei. Am fost placut surprins sa constat ca localul nu avea nicio legatura cu mititeii. Este un local select, cu un ambient, o clientela si un meniu potrivit cu strada Uruguay. Cred ca punctul forte este tocmai acesta, locatia.

Robert Deutsch - profesor Standford University, proprietar „Lac de Verde“
Auzind de tavernerie, nu te gandesti la ceva select, ci la un restaurant de margine de Bucuresti. Combinatia dintre taverna si trattorie este una cat se poate de originala. Bucataria si serviciul sunt punctele forte ale taverneriei. Serviciile sunt la superlativ: o echipa profesionista la bucatarie, un amestec excelent intre bucataria romaneasca si cea italiana.

Mihai Chitic - director Cramele Halewood
Numele de tavernerie mi-a starnit curiozitatea. Prima data cand am fost acolo am fost placut impresionat de conceptul localului. Are o mare varietate de preparate, insa ceea ce m-a impresionat cel mai mult a fost lista de vinuri ce consta intr-o selectie foarte bogata de vinuri din diferite tari. Se mananca foarte bine, iar servirea este cat se poate de prompta.

Adrian Radulescu - proprietar Domeniile Dealu Mare - Urlati
Taverneria este un concept interesant; mie, unul, mi-a starnit curiozitatea. Sincer sa fiu, m-am asteptat la o chestiune media. Punctele forte ale Taverneriei La Gigi sunt amplasamentul central, designul interior si modul de impartire a spatiului, dar mai ales calitatea serviciilor oferite.”

Raluca Popescu - General Manager Perfect
Taverneria imi inspira un local cu preparate traditionale. Am fost surprinsa cand am constatat ca localul este unul select, cu un meniu foarte bine pus la punct, o imbinare foarte fericita intre preparatele romanesti si cele italienesti.
Atmosfera este una deosebita, localul m-a cucerit de cum am intrat. Cred ca cel mai mare atu ramane locatia.

Sorin Ionescu - Managing Partner Fivestar
Taverneria imi sugereaza un design modern care creeaza totusi o asteptare din punct de vedere tematic. La Gigi sugereaza deja un nume romanesc regatean, poate ceva care sa ne transporte in vremurile lui Mitica, personajul din Caragiale. Este un local unde se poate stabili cu usurinta o intalnire de afaceri la masa de pranz.

Toni Grecu ­ - actor
Prima data cand am mancat acolo a fost din curiozitate. In plus, locatia imi este foarte la indemana. Atmosfera este foarte placuta, iar combinatia dintre meniul romanesc si cel italienesc este una extrem de reusita.
Ceea ce m-a incintat cel mai mult a fost atmosfera primitoare si faptul ca exista spatii pentru nefumatori, total izolate de spatiile pentru fumatori.







MENIU
Gustare rece
Bruschette pomodoro
rosii, busuioc verde, usturoi
Fantasia de bruschette
somon afumat vinete, mozzarela, zacusca, rosii
Gustare vegetariana
vinete, ciuperci, anghinare, zacusca, masline, rosii, castraveti
Platou branzeturi
brie, blue cheese, parmesan, emental, struguri, mere, alune
Mista italiana
milano, bresaola, prosciuto crudo, mozzarella, pomodori secchi, rucola
Gustare romaneasca
sibiu, bacon, zacusca, telemea, masline, ceapa, ardei gras, rosii
Carpaccio de vita
muschi de vita, rucola, parmesan, sos citrice
Tartar de somon
somon proaspat, sos calypso, capere, ceapa, lamaie
Gustare Taverneria
prosciuto crudo, sibiu, mozzarella, bresaola, bacon, masline, ridichii, rosii, castraveti, ardei gras, rucola

Gustari calde
Mamaliga cu branzeturi
mamaliga, telemea, mozzarella, smantana, blue cheese
Bulz
mamaliga, branza de burduf, ou, bacon, smantana
Carnaciori romanesti
carnaciori oltenesti, carnaciori plescoi
Ciuperci
Porcini sote
ciuperci porcini, ulei de masline, usturoi
Ciuperci gorgonzola
Ciuperci champignon, blue cheese, marar
Champignon la gratar
Tocanita de ciuperci
ciuperci champignon, ceapa, ardei gras, sos de rosii,
Dal Mare
Creveti diavola
Creveti, sos sweet chili
Calamari la gratar 22lei 150g
Caracatita cu otet de sampanie 48lei 150g
Tris de mare
calamari, creveti, caracatita

Ciorbe
Pui a la grec
Vacuta
Burta
Crema de legume
Crema de ciuperci
Crema de sparanghel

Paste
Spaghetti
Milanese
sos pomodoro, sunca, ciuperci, ceapa, patrunjel
Carbonara
bacon, ou, parmesan
Bolognese
sos ragu de la casa, patrunjel
Frutti di mare
fructe de mare, rosii cherry, vin alb, patrunjel
Aglio, olio e peperonccino
ulei de masline, peperonccino, usturoi, patrunjel
Penne
Arabiatta
sos pomodoro, patrunjel, peperonccino, usturoi
Quatro formaggi
blue cheese, emental, parmezan, brie
Tonno
ton, sos rosii, ceapa, masline, patrunjel

Principale
Pasare
Pui gorgonzola
piept de pui, gran cucina, blue cheese
Pui diavola
piept de pui, sos chili
Pui bunica
piept de pui, ceapa, ardei gras, rosii
Pui cu smantana si ciuperci
piept de pui, smantana, ciuperci
Saramura de pui
pulpe de pui, ardei iute, rosii, ceapa, ardei gras, usturoi
Pui la gratar
piept de pui
Curcan formaggi
piept curcan, gran cucina, blue cheese, parmezan
Curcan porcini
piept de curcan, cuiperci porcini, ardei iute, usturoi, unt
Curcan la gratar
piept de curcan
Rata cu varza
piept de rata, varza calita

Vita
Muschi porcini
muschi vita, cuiperci porcini, unt
Muschi gorgonzola
muschi vita, gran cucina, blue cheese, parmezan
Muschi al pepe verde
muschi vita, piper verde, unt, sos soya, coniac, vin rosu
muschi la gratar
muschi vita, unt

Peste
Dorada cu sos lime
dorada file, unt, lime, vin alb
Dorada la cuptor
dorada file, masline, rozmarin, unt, ulei masline, vin alb, rosii cherry
Dorada la gratar
dorada intreaga
Somon cu sos de piper verde
somon file, piper verde, unt, sos soya, coniac, vin alb
Somon cu portocale
somon file, portocale, lamaie, miere
Somon la gratar
somon file
Saramura de pastrav
pastrav intreg, ceapa, ardei gras, usturoi, patrunjel, ardei iute, rosii
Pastrav la gratar
pastrav intreg

Porc
Muschiulet cu ierburi aromate
muschiulet de porc, rozmarin, cimbru, oregano
Combinate
Tigaie picanta
piept de pui, muschiulet porc, muschi vita, ciuperci, ceapa, usturoi
Pastrama cu mamaliga
pastrama oaie, castraveti murati, mamaliga
Platou romanesc
piept pui, muschiulet porc, muschi vita, carnaciori oltenesti, ciuperci
Platou Taverneria 98lei
piept curcan, muschi vita, carnaciori plescoi, calamari, creveti, caracatita, mix de salate

Secundare
Legume la gratar
vinete, dovlecei, rosii, ardei gras, ciuperci
Broccoli sote
sparanghel cu unt 12lei 150g
Orez cu legume
orez, ardei gras, morcovi, ceapa
Cartofi taranesti
cartofi wedges, bacon, ceapa, boia
Cartofi la cuptor
cartofi wedges cu condimente
Cartofi novele
cartofi noi prajiti
Varza calita
Mamaliga
Lipie de casa

Salate
Speciale
Caprese
rosii, mozzarela , sos pesto, oregano,ulei de masline
Greca
danish white, mix salate, rosiii, castraveti, ardei gras, masline, dressing
Pollo
piept de pui, mix salate, rosii cherry, sos iaurt , susan
Vittelo
muschi de vita, mix salate, parmesan, rosii cherry, alune, dressing
Tacchino
piept de curcan, mix salate, brie, rosii, castraveti, dressing
Tonno
mix salate, porumb, ton, masline, ou, ceapa, dressing
Nordica
somon afumat, mix salate, ridichi, capere, dressing
Taverneria creveti, calamari, mix de salate, porumb, rosii cherry, migdale, dressing

Combinate
Italiana
radicchio, andive, rucola, caju, , dressing
Tre verze
varza alba, varza rosie, varza china, susan
Verde
ix de salate, seminte floarea soarelui, dressing
Romaneasca
rosii, castraveti, ceapa, ardei gras
Varza murata
varza murata, piper, boia
Muraturi
castraveti acri, gogosari, conopida, gogonele

Deserturi
Papanasi
smantana si dulceata / finetti si inghetata
Izvor de ciocolata
Tort de ciocolata
Cheese cake
Dolce di latte
Tiramisu
Parfait
Inghetata
Platou de fructe
struguri, ananas, kiwi, mere, portocale, caju



Orar 12:00 - 24:00
Carti de credit Visa, Master, American Express
Telefon 021 222 06 07
Mobil 0722 22 06 07
Fax 021 222 06 07

Adresa: Str Uruguay 11, sector 1

Niciun comentariu: